Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон е спаднала под 50% до

...
Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон е спаднала под 50% до
Коментари Харесай

Подкрепата за Макрон е спаднала под 50%

Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон е спаднала под 50%  до най-ниското ниво от октомври предходната година. Това сочат резултатите от допитване на Френския институт за изследване на публичното мнение, оповестени през днешния ден, написа Ройтерс, представени от Нова тв.

Действията на Макрон като президент се утвърждават от 44%  от интервюираните французи през интервала 7-17 февруари. Едва 5% от тях са дали отговор, че са " удовлетворени " от работата му, а 39% са декларирали, че са " по-скоро удовлетворени ".

Отрицателно отношение към дейностите на френския държавен глава са изразили 55% от участвалите в изследването на публичното мнение, като 21% тях са " доста недоволни ", а 34% са " по-скоро недоволни ". Само 1% от интервюираните са се затруднили да дадат явен отговор.

Правителството на Франция разгласи при започване на февруари, че възнамерява да модернизира държавната администрация в страната, която има едни от най-високите в света дялове от разноските на всяка страна.

Дейността на премиера Едуар Филип се прави оценка позитивно от 46%  от французите като единствено 5% от тях са показали, че са " удовлетворени " от работата му, а 41% са " по-скоро удовлетворени ". Негативна оценка за политиката на премиера са дали 50% от интервюираните, а от тях 16% са показали, че са " доста недоволни ", а 34% са отбелязали, че са " по-скоро недоволни ".

От участвалите в допитването за известността на премиера на Франция 4% са дали отговор, че се затрудняват да дадат отговор.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР